Uitbreiding wijn-assortiment

Vrijdag 4 juni 2021

Vorige week hebben we weer nieuwe wijnen opgehaald bij onze wijnvrienden Theo en Marijke Dohmen.
Ze importeren mooie witte wijnen van Weingut Schuster uit de Wagram Oostenrijk.
Zo is er de Schuster Gemischter Satz.
De druiven voor deze wijn (Frühroter Veltliner, Rivaner, Sauvignon Blanc en Riesling) komen van diverse wijngaarden rondom het dorp Grossriedenthal en vertegenwoordigen de typiciteit van de  regio Wagram.
De druiven worden met de hand geoogst en in kistjes voorzichtig naar het pershuis vervoerd waar ze een flinke poos inweken. Vervolgens worden ze met geringe druk geperst, gekoeld, en langzaam in RVS tanks vergist met een temperatuur van 18 gr. Het resultaat is een klassieke Gemischter Satz (gemengde “zooi”)  waarbij elke soort haar eigen specifieke nuancen in de wijn weergeeft.
Puur drinkplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *